fbpx

Habilitats comunicatives per a empleats

Aquesta formació està dissenyada per a empleats, per integrar-se als programes de capacitació professional que proporcionen les empreses als seus equips. Es tracta d’un paquet formatiu personalitzable, on s’ofereixen sessions sobre escriptura professional efectiva, comunicació inclusiva, oratòria, presentacions d’èxit, màrqueting i comunicació comercial que converteix, i marca personal amb LinkedIn, entre d’altres.

Una eina fonamental per al creixement del negoci

Les habilitats comunicatives són una eina fonamental a nivell laboral. Una comunicació adequada pot millorar la satisfacció dels clients, el treball en equip i l’eficàcia en la resolució de conflictes, entre altres aspectes clau en qualsevol organització. En aquest sentit, és fonamental que els empleats comptin amb les habilitats i competències necessàries per comunicar-se de manera efectiva.

Aquesta formació modular i personalitzable d’habilitats comunicatives per a empleats està dissenyada per dotar els professionals de les eines i tècniques necessàries per comunicar-se de manera efectiva en l’àmbit laboral, a nivell escrit, oral i gestual. També ofereix les claus per esdevenir un bon comunicador i per millorar la marca personal.

Mòduls opcionals i combinables entre sí

 

Fonaments de la comunicació: per què i com

Comunicació verbal i oratòria

Comunicació no verbal: postura, gestos i altres

Comunicació escrita professional

Comunicació inclusiva

Màrqueting i comunicació comercial que converteix

Presentacions d’èxit

Escolta activa

 

Marca personal amb LinkedIn

Equip docent

W_Carles_ACa

Carles Fernández

Fa més de 25 anys va començar la seva trajectòria professional en la comunicació corporativa a banda de col·laboracions a mitjans de comunicació. Ha estat responsable de comunicació d’institucions i empreses i des del 2015 és el director de Vitamine!

Georgina Valls

Especialista en comunicació corporativa. Desde els 17 anys va començar en el món dels mitjans de comunicació com la ràdio i els diaris. Després es va especialitzar dins el món de la comunicació corporativa i el màrqueting digital.

Neus Jordi

Consultora de marketing i comunicació amb més de 20 anys d’experiència. 

Especialista en content marketing, membership marketing i comunicació esportiva.


Jose Luis Palomo

Fa més de 20 anys que va començar la seva trajectòria professional lligada sempre a la comunicació corporativa. Ha estat responsable de comunicació d’empreses i institucions des de fa més de 15 anys. Especialitzat en comunicació digital.

Inscriu-te al curs