La preocupació per mantenir una destacada posició a las xarxes socials s’ha escampat al llarg del panorama polític mundial. A Vitamine! treballem comunicació política (#compol) i en aquesta línia estudiem quina és la millor manera de treure el màxim rèdit a les xarxes socials de diferents organitzacions polítiques.

Perquè la comunicació política sigui efectiva és necessari que disposi d’unes característiques concretes: hem d’incentivar un bon aprenentatge sobre el funcionament de la xarxa, facilitant als militants i simpatitzants material útil; sessions informatives sobre l’ús de les xarxes socials; material gràfic, explicatiu, didàctic i sobretot senzill de compartir a la xarxa, com ara, la imatge d’aquesta publicació; petites píndoles informatives en format audiovisual que ajudin l’usuari amb consells útils i que puguin ser allotjades en plataformes per posteriorment compartir-les. Petites accions que beneficien el conjunt de la comunitat.

A Vitamine! hem creat aquesta guia de bones pràctiques com exemple de material útil i eficaç per enviar-lo a les bases d’una formació política. De moment, us passem la infografia referent a Twitter. Posteriorment, us farem arribar la de Facebook.

Sandra Oriol