És la nit de Sant Joan, el solstici d’estiu, quan la imaginació pren la iniciativa reinventant llegendes fantàstiques d’arreu d’Europa. A l’antiga Grècia, aquests dies s’obria la “porta dels homes”. L’entrada cap una altra dimensió on el Sol minvava dia a dia perquè penetrava dins l’esperit dels homes, que trobaven per fi un punt de connexió amb els seus déus.

El Sol, per tant, com succeeix amb el foc i l’aigua, també és motiu de culte. A Irlanda, s’encenen fogueres honorant al déu Baal. Diuen que tenia un ull al clatell, un ull de foc que utilitzava durant les batalles per afavorir aquells que li rendien culte. Es col·locava d’esquenes al camp de batalla contrari i amb el seu ull poderós aniquilava l’enemic.

A Vitamine! no volem deixar mai d’apuntar cap al Sol, no volem deixar de reinventar històries i transmetre-les amb la millor arma que tenim: la comunicació. Esperem que aquesta nova porta ens auguri noves batalles i aquest foc poderós ens acompanyi per lliurar-les amb la resolució i el magnetisme que caracteritza el nostre equip. Molt bona revetlla de Sant Joan!

Alexia Domínguez